Saturday, August 28, 2010

oH rooMate


ASSALAMMUALAIKUM!!
salam RAMADHAN
hai korg!! konichiwa.. br hr ni ak de mood nk update blog.. acttually dh 3 hr blk rmh tp kmlsn yg mlnda tlh mmbt kn ak rse x dde mood nk update blog.. ok rse ny spe yg slalu follow ak msti plik an ak ni cte psl mmbe2 dlm kls jer.. mne roomate ak.. huhuhu.. ya ak pn br trprsan yg ak ni asik cte psl mmbe kls.. tp roomate ak x.. aish cian mereka trpinggir.. ya sbnrny ak bkn ny ap x de pn smthing special yg ak blh cte.. ak sbnrny dlm blik tu ad 4 org trmsuk ak.. tp 4 org cm 2 org jer.. bkn ny ap sblm ni ak mmg 2 org jer dlm blik tu.. pstu ktorg kne printh 24 hour pndh ke blik len sbb nk ksi pnuh sume blik.. ok fine ktorg mglah.. wlupon dlm hati mls nk pndh.. yelh pnt dh kms2.. tetbe kne angkut blk ke bilik len... pnt tau.. klu pndh ke ground floor x pe gk.. ni pndah kt floor yg sme jer.. pape nth.. pstu sblh blik jer.. hu~ ye sbar jelh..nk d jdikn cte ak ngn roomate lme ak ni mmg rpat.. ktorg lh yg slalu wt brgurau senda brgelak dlm blik tu.. ktorg jer.. korg msti plik mne lg 2 org.. hmm pyah ak nk cte.. dorg ni x reti lekat kt blik.. hr3 tdo blik mmbe dorg.. kekdg ak ngn roomate ak fkir gk.. ktorg de wt slah ker.. pdhal mse msuk hr tu pn dorg mula2 ag trus kuar.. acctully ktorg x gdoh pn.. still bork2 klu dorg blik bilik kjp... gelka2.. x de pe pn... tp pik kn dorg ni x reti duk kt dlm blik sndiri.. sggup brsempit dlm blik mmbe dorg.. aih x tau nk kate per.. nsb bek roomte lme ak x cm tu.. klu x mmg ak ni sorg2 je r dlm blik tu.. tp kcian gk keksg2 klu slh sorg de hal. dh adlh yg kne tggl sorg2.. ak lh yg slalu ke hulur hilir.. smpai blik bilik pn lmbt.. kcian roomate ak tu sorg2.. huhu. bkn sgja ok.. ad kjer nk wt lh.. hehhe tp nk ckp brjuta thankz kt roomate ak yg sorg tu sbb sudi jd tman roomate ak yg pling stia.. sbnrny jiran2 bilik, mmbe ak dtg kekdg tye gk mne roomate2 yg len.. huhuh.. ssh nk trgkn.. tp ak jst ckp lh dorg x lekat kt blik.. hehehe.. bek ckp yg btl kn3.. huhuhu.. pstu ak rse brsyukur sbb dpt roomte yg kmas, pmbersih.. hu lega.. x r ak rse cm x nk blik bilik... hehe... smpai jirn blik sblh ak dtg ngn ktua aras dtg kte blik ktorg pling lpang ngn brsih n wngi.. hahhahaha.. ak ngn roomate ak time tu dh gelak guling2 sbb ktorg pdhal dh smnggu x mnyapu.. agagag.. tp dorg kte bersih. haha plik bkn.. lg 1 yg klkr jirn ak ni kate klu ak ni bsuh bju msti diorg tau sbb ak ny plmbut bju yg wngi.. hahah.. lwak btl.. dh cm dlm iklan yg nk kjut suami n ank2 pkai sbun bsuh yg wngi tu jer.. he~ ok rse ny tu je lh nk cte.. x de bnda pn kn..

yg pkai bju kuning tu... die lh roomate ak plg stia SHAHMINI MOHD FAUZI.. yg len tu abaikn... hahaah

P/S: thnkz to my roomate bcoz slalu dgr ak memekak mlalak dlm blik tu.. kcian ko..







Friday, August 13, 2010

RaMadhaN~

ASSALAMMUALAIKUM!!!
huargh~(smbil gosok2 mata) ya acctually skg ni dh pkl 5.45.. ye3 ak tlh merjinkn dri & memaksa dri ak utk update blog ni pd pose ke 3 ni.. ye skg ni bkn tiap2 hr blh update kn3 time blk rmh ni jer blh update blog.. oh lpe smlm ak blk rmh.. ye niat di hati ingin brbuka brsma2 family... yer akhirny trlaksana impian itu.. hehehe.. ok tujuan dan sebab musabab ak nk update blig ni sbb nk cte psl first puasa thn ni.. ye thn ni first puasa kt ostel.. hua.. pny lh xcited nk smbut bln ramadhan ni ak mula2 x nk g terawih mlm tu... hey3 bkn mls yer... ni disebabkn tutor yg brlambak2.. tp tetbe ak rse prsaan nk g trawih membuak2.. ye korg cbe selami prsaan membuak2 tu.. ah akhir ny ak biarkn jer tutor yg byk2 tu.. ak brlari2 ke surau jua.. ya ak dpt solt trwih (yes berjaya!!) heheh.. pergh acctually mmg best pn solt trawih bersama2 pelajar matrik.. hmm tp tu lh mgapa & knp surau as-sufi di kms tmpt perempuan pnas?? ya sbb trlampau trtutup shingga mghlang perlncran udara.. oh ak berterwih dgn brmndikn peluh..(yack so x selesa) huhu.. tp tu lh crita mlm ramadhan...

ha first pose ak tlh brshur pda pkl 1 lbih pagi.. oh ak trlmpau xcited kn3.. ok cbaran pd first day pose ni ak kne g klas yg dr pkl 8 smpai pkl 5.. hua korg cbe bygkn btapa pnt ny ak nk mnapak ke blik kuliah, pastu pnjat tgga ke blik tutor.. ok seyes ckp ak mmg pnt gler.. rse cm x sggup jer nk ke kls ble dh ptg2 tu.. tp ak gagah kn dri wlupon x perkasa ke kls.. akhir ny ak brjaya juga mghbiskn masa ke kls.. huhuhu.. wktu rhat pkl 10 pgi wktu rest ak n da geng prgi ke port ktorg.. ap lg libary lh.. hua ak x ske btl ble ak sdg merest2 kn time ad jer yg dtg mcm langau mgacau.. yer hr tu ak tlh di buli dgn 2 org bdk ni.. hish btl2 mncbar ksbrn.. oh sggh x brhati prut & jntung mereka membuli ak.. seolah2 mereka tdk b'pose time tu... huhuhuh... adkah mereka adlh golongan syaiton nirojim yg trlepas... oh god tlg lh ikt mereka.. agagaga.. siyes korg ak bengang gler.. ad ke ptt dorg dgn bgga ny mngambil fon ak n cbut bateri fon ak.. aih siap amik memory card.. what the teeeeeeet??? aih klu bkn wktu pose mmg ak wt diorg mknan bekpes ak.. hahaha.. pstu2 ad ke dgn bgga & sng hati ny mereka suh ak blnja dorg berbuka klu nk fon ak.. aih... ak rse time tu cm nk bling dorg ngn sume buku ngn almari yg ad kt libary tu.. ye korg kne bygkn ak mmg bengang gler.. pergh tp nsb bek tu hnya kte2 jer sbb ak x blnja pon dorg buka.. hahaha.. ak brjya mlpaskn dri.. ye tahniah adibah... hoho.. pstu wktu ptg pule pas tadarus ak ngn mmbe sorg ni g lh ke cafe dgn niat yg amat2 murni n suci ni utk mmbeli mknan utk berbuka.. oh btapa sdih ny tgk lauk sume dh abis.. aih br pkl 6.30 cpt ny abs.. nk tmpah pn dh x blh.. oh rse cm nk ngis jer tgk lauk ny cme aym yg kecil.. oh nk wt cm ne ak bli lh juge nasi ngn aym srta tmbh sdikit kicp mnis.. ak x puas hati btl ble pniaga cafe tu kira2 drab2 bhagi2 tmbah2 sume tu RM3.50.. what??? mhal siot.. aih ak tau lh korg jer yg mniaga.. tp x pyh lh sbb nk fkir untung smpai korg cas mahal sgt.. ok tu last jer ak bli kt stu utk bln rmadhan ni.. pasni ak g cafe len r.. hu... tp alhamdulillah dpt juge berbuka pose dgn sempurna.. hehehe.. hr kedua bese sjer.. ak x de lh trasa ltih sgt.. cme ak sude mgurgkn prckpan ak.. shingga mmbe sekelas mrasa khairnan tramat sgt... hahah.. yelh dr byk mulut tetbe snyap.. ha dorg mula lh fkir bhawa ak x brshur.. pdhal ak mls nk brckp time tu.. pelik dorg ni ble ak byk ckp sibuk suh ak diam.. ble ak diam sibuk fkir pelik2.. aih sesungguhnya manusia ni x pernah puas.. hua2.. ak dh mgaplikasikn sbjek eko n bisnes di sni... he~

huarg~ mguap utk kali ke 3... ok lh time to sleep again.. solt dlu n den tdo... heheh.. before that SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!!!