Friday, August 13, 2010

RaMadhaN~

ASSALAMMUALAIKUM!!!
huargh~(smbil gosok2 mata) ya acctually skg ni dh pkl 5.45.. ye3 ak tlh merjinkn dri & memaksa dri ak utk update blog ni pd pose ke 3 ni.. ye skg ni bkn tiap2 hr blh update kn3 time blk rmh ni jer blh update blog.. oh lpe smlm ak blk rmh.. ye niat di hati ingin brbuka brsma2 family... yer akhirny trlaksana impian itu.. hehehe.. ok tujuan dan sebab musabab ak nk update blig ni sbb nk cte psl first puasa thn ni.. ye thn ni first puasa kt ostel.. hua.. pny lh xcited nk smbut bln ramadhan ni ak mula2 x nk g terawih mlm tu... hey3 bkn mls yer... ni disebabkn tutor yg brlambak2.. tp tetbe ak rse prsaan nk g trawih membuak2.. ye korg cbe selami prsaan membuak2 tu.. ah akhir ny ak biarkn jer tutor yg byk2 tu.. ak brlari2 ke surau jua.. ya ak dpt solt trwih (yes berjaya!!) heheh.. pergh acctually mmg best pn solt trawih bersama2 pelajar matrik.. hmm tp tu lh mgapa & knp surau as-sufi di kms tmpt perempuan pnas?? ya sbb trlampau trtutup shingga mghlang perlncran udara.. oh ak berterwih dgn brmndikn peluh..(yack so x selesa) huhu.. tp tu lh crita mlm ramadhan...

ha first pose ak tlh brshur pda pkl 1 lbih pagi.. oh ak trlmpau xcited kn3.. ok cbaran pd first day pose ni ak kne g klas yg dr pkl 8 smpai pkl 5.. hua korg cbe bygkn btapa pnt ny ak nk mnapak ke blik kuliah, pastu pnjat tgga ke blik tutor.. ok seyes ckp ak mmg pnt gler.. rse cm x sggup jer nk ke kls ble dh ptg2 tu.. tp ak gagah kn dri wlupon x perkasa ke kls.. akhir ny ak brjaya juga mghbiskn masa ke kls.. huhuhu.. wktu rhat pkl 10 pgi wktu rest ak n da geng prgi ke port ktorg.. ap lg libary lh.. hua ak x ske btl ble ak sdg merest2 kn time ad jer yg dtg mcm langau mgacau.. yer hr tu ak tlh di buli dgn 2 org bdk ni.. hish btl2 mncbar ksbrn.. oh sggh x brhati prut & jntung mereka membuli ak.. seolah2 mereka tdk b'pose time tu... huhuhuh... adkah mereka adlh golongan syaiton nirojim yg trlepas... oh god tlg lh ikt mereka.. agagaga.. siyes korg ak bengang gler.. ad ke ptt dorg dgn bgga ny mngambil fon ak n cbut bateri fon ak.. aih siap amik memory card.. what the teeeeeeet??? aih klu bkn wktu pose mmg ak wt diorg mknan bekpes ak.. hahaha.. pstu2 ad ke dgn bgga & sng hati ny mereka suh ak blnja dorg berbuka klu nk fon ak.. aih... ak rse time tu cm nk bling dorg ngn sume buku ngn almari yg ad kt libary tu.. ye korg kne bygkn ak mmg bengang gler.. pergh tp nsb bek tu hnya kte2 jer sbb ak x blnja pon dorg buka.. hahaha.. ak brjya mlpaskn dri.. ye tahniah adibah... hoho.. pstu wktu ptg pule pas tadarus ak ngn mmbe sorg ni g lh ke cafe dgn niat yg amat2 murni n suci ni utk mmbeli mknan utk berbuka.. oh btapa sdih ny tgk lauk sume dh abis.. aih br pkl 6.30 cpt ny abs.. nk tmpah pn dh x blh.. oh rse cm nk ngis jer tgk lauk ny cme aym yg kecil.. oh nk wt cm ne ak bli lh juge nasi ngn aym srta tmbh sdikit kicp mnis.. ak x puas hati btl ble pniaga cafe tu kira2 drab2 bhagi2 tmbah2 sume tu RM3.50.. what??? mhal siot.. aih ak tau lh korg jer yg mniaga.. tp x pyh lh sbb nk fkir untung smpai korg cas mahal sgt.. ok tu last jer ak bli kt stu utk bln rmadhan ni.. pasni ak g cafe len r.. hu... tp alhamdulillah dpt juge berbuka pose dgn sempurna.. hehehe.. hr kedua bese sjer.. ak x de lh trasa ltih sgt.. cme ak sude mgurgkn prckpan ak.. shingga mmbe sekelas mrasa khairnan tramat sgt... hahah.. yelh dr byk mulut tetbe snyap.. ha dorg mula lh fkir bhawa ak x brshur.. pdhal ak mls nk brckp time tu.. pelik dorg ni ble ak byk ckp sibuk suh ak diam.. ble ak diam sibuk fkir pelik2.. aih sesungguhnya manusia ni x pernah puas.. hua2.. ak dh mgaplikasikn sbjek eko n bisnes di sni... he~

huarg~ mguap utk kali ke 3... ok lh time to sleep again.. solt dlu n den tdo... heheh.. before that SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!!!

4 comments:

  1. macam kenal jew org yg buli ko 2,,,hahahaha

    ReplyDelete
  2. ko lh org ny...
    ngn amer gk..
    huhuh

    ReplyDelete
  3. HAHAHA.kami adalah manusia yg amat suka berguraau,jgn lah ambil hatii :D kan solihin kan?hahaha~

    ReplyDelete
  4. huhuhu..
    ak mmg x amik ati..
    amik jntung jer ngn korg ni..
    agagga

    ReplyDelete