Tuesday, April 26, 2011

aWaK laGi

salam ya kawan2


hari ni 26/4/2011 saya sekali lagi kuar berjalan2 + berdating2 (btl ker?) hhahahah.. saya sangat seronok ok.. biasa lah tempat yang ad wayang paling dekat jaya jusco BUKIT TINGGI.. sampai jer terus g makan.. pastu g tengok wayang (cte penunggu istana) habis jer ktorg g kdai buku POPULAR.. tgk2 novel terbaru.. pastu g main kat dlm jj tu.. main basketball, men pijak2 kaki menari tu, main tembak2, main lumba kereta (terasa macam kanak2 di wktu cuti sekolah) aahaha.. lasti skali ktorg g morib.. bersiar2 smbil makan2.. best+++ seronok!!



cik NUR AISHAH



saya dan encik tembam (eNcik arsYad)


P/S: saya bahagia di samping anda semua.. thnkz a lot

mari saksikan


salam korg.. tadi aku baru jer tgk wayang citer penunggu istana. sumpah ak cakap seram. actually mula2 citer gelak2 lah gak sbb bese jer x seram sgt.. tapi after dah nak penghujung gler punya seram bler salah sorg dari pelajar tu dah kne rasuk.. dan yang pling seram ny bler ad 2 org pelajar kne bunuh. korg msti tgk cara diorg kne bunuh.. seram beb.. tapi ak de bca 1 blog ni kate semua pljr tu mati dan 1 hilang.. tapi yang ak tgk tdi just 2 org jer mati.. confius di situ.. tapi lasti cter tu btl ker dorg terbunuh? btl ker ad yg hilang? cmner perasaan family dorg erk bler tgk filem tu?



P/S: saya suka citer seram



Sunday, April 24, 2011

PESTA BUKU??

salam!!


hai korg.. hahhaha.. lama dh x update.. walaupon dh abis matrik tapi baru 2 entry yer ak wat.. hahaha.. serabot jer.. ak tgh kekeringan idea ni.. kekadang tu ad ler benda nak cite tp pemalas tahap x ingat.. tu yang berhabuk2 blog ak ni.. hebat bukan!! kalau tgk cite2 mcm banglo kene tinggal tu.. hahaha siap tutup barang2 dalam tu dengan kain putih.. hahha.. dh stop it adibah.. hahaha.. sebenarnya nak cite pasal hari SABTU g PESTA BUKU dekat PWTC.. sumpah sesak lah.. sampai pusing2 kepala aku.. tapi demi nak dapat novel yg blh dapat diskaun terpaksa aku gagahkan diri meninjau sekitar pesta (gaya YB meninjau kawasan) hahaha.. nasib baik dapat 3 novel.. dapat lah aku baca cuti 5 bulan ni!!! hohoho.. tapi sumpah seronok.. ada macam2 novel, majalah dan aktiviti menarik dekat sana... ok lah pesta buku macam tahun2 lepas gak.. cuma tahun ni agk keciwa sbb x dapat tandatangan penulis.. aku teringan nak jumpa ngan penulis PINGU TOHA ni.. aih wahai encik PINGU TOHA saya nak jumpa awak.. saya pon teringan nak jumpa penulis AINA EMIR.. tapi dia datang semalam kot x silap aku.. aih x de rezeki lah.. sodih den.. x pe3.. harap2 tahun depan aku dapat jumpa mereka ni.. hehehe








P/S: x sabar nak tunggu hari selasa ni!!

Thursday, April 21, 2011

BUNTU


salam kawan-kawan!!!


hari ni sepatutnya ak g tlg pakcik ak meniaga.. tapi kat rumah ni tak de org.. terpaksa r ak batalkan hasrat tu jap.. mungkin ptg ni baru tlg kot.. hu.. ok ap kaitan ngan tajuk tu.. hahah.. sebenarnya buntu lah cuti 5 bulan ni.. tak tau nak wat per.. tak kan sepanjang cuti nak g berjoli kot.. anak kilang balak pon bankrap.. tapi tu lah ak nak keje tp mak aku kate t kat rmh tak de org masak, kemas rumah lah ap lah. so terpaksa lah dok rumah.. tapi mungkin aku akan ajar dak2 tuisyen kat sekolah rendah t.. ok lah ad gk duit sepanjang cuti ni.. hoho.. tpi serius lah dok rumah memang bosan.. plan igt sabtu nak g bookfair.. selasa plk nak g jusco (dating kot) heheh.. rabu plk nak g ajar dak tuisyen.. khamis & jumaat masih dalam fikiran.. hehehe.. ok lah nothing to say..



buntu ngan gambar ni.. bosan ke ap??

Wednesday, April 20, 2011

selesai sudah~


salam kepada warga blog, reader2 sklian..


yeha hari ini 20/4/2011 dimaklumkan bahwasanya saya ADIBAH BINTI JUMALI telah berjaya mengharungi segala jerih perih pahit payau suka duka halangan rintangan dan sebagainya di matrik. tak sangka seih aku berjaya gak abiskan half life kat matrik tu.. hebat kan (muka penuh bangga) hehee.. goodbye KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR. dengan brakhirnya paper bisnes tadi ak dh rasa nak lonjat2 gembira tau2.. hoho. tapi tadi sebelum balik adlah mula drama2 jiwang2.. yelah 10 bulan ngan kawan2 1 kelas, 1 bilik terasa agak tacing r nak pisah.. sumpah sedih.. tapi apa nak wat setiap pertmuan pasti ada perpisahan.. so saynara korg.. apa2 pon thankz for everything.. will gonna miss u..





P/S: mencari peluang pekerjaan sekarang!! tapi nak enjoy dulu!!