Sunday, May 22, 2011

CONTEST MIMIK MUKA "RAPLAH"



ha! ha! nampak tak tu.. banner kat atas tu nampak tak.. tengok situ aku nak join contest ni.. mne lah tau menang kan.. hahah.. 

jadi aku mempertaruhkan mimik muka ni jeng jeng

ha tu die kat tengah tu aku lah. muka dok tension dengar syarahan



P/S: anda mao join sila KLIK


Sakit hati kan

ha nampak kan hari ni jer 2 entry aku wat. sebenarnya nak wat entry pasal upu tadi jer.. eh tetbe terdapt lak topik baik punya. baru jer dapat tadi. panas lagi dari ketuhar FB. GERAM + SAKIT HATI punya pasal aku nak sangat2 wat entry ni.. ni sume sebab si polan ni (nama terpaksa dirahsiakan takut mengaibkan). penah tak korang tengah tak tau pape tetbe kene serang bagai. siap sound lagi. ha ap perasaan korang time tu.
geram cam muka ni kan? kan? kan?

ada ker patut aku yang tak bersalah ni kene sound direct punya dengan si polan tu. eh sakit tol jiwa aku.. nasib baik bukan sound2 depan2 aku. kalau tak memang mandi air hujan colorox lah. geram betul. boleh pulak ko sound aku tanpa sebab. memang jiwa sakit lah ko ni. tak leh tengok orang senang. dah tak suka aku dari kawan remove jer lah. nak kejam block terus. spe setuju sila angkat tangan cam saya~ ahhaah.. ok2 serius balik. kalau la korang kat tempat aku apa korang wat yer. tadi aku cam nak sound si polan tu, tapi fikir2 balik baik aku biarkan jer. mood aku dah lah tengah happy boleh pulak die spoilkan.. siotkan orang cam tu. he~


P/S: aku masih tak faham ada orang yang camtu. nampak sangat tak ikhlas berkawan.. podah 

Tolong Nasihatkan Saya.

NASIHAT ITU PENTING


mari hari ni kita saling berkongsi senyuman.. :)) hoho. ok tadi aku baru jer selesai buat permohonan fasa 2 upu. tapi ada sikit aku dah poning2. yelah sebenarnya niat hati ada nak apply kat UMS. dekat SABAH ok. ulang kembali SABAH. acctually aku memang teringin nak belajar jauh2. bukan apa selama ni asik dapat dekat2 jer. nak juge merasa belajar jaoh2. yelah kan rasanya nak belajar dekat luar negara tak mungkin kot. kalau ada pon mungkin tipis jer peluang tu. tapi kan kan kan parents aku cam tak kasi aku belajar jaoh2. macam mana erk? lagi pon aku takut tak dapat Universiti dekat2 sini sebab result pon tak berapa nak bagus. jadi aku amat memerlukan pandangan anda semua. ADAKAH AKU PATUT AKU APPLY UMS??



PILIHANPROGRAM PENGAJIAN
Pilihan 1: UiTM - EE02 PERAKAUNAN
Pilihan 2: UUM - UE02 SARJANA MUDA PERAKAUNAN DENGAN KEPUJIAN
Pilihan 3: UM - ME02 SARJANA MUDA PERAKAUNAN
Pilihan 4: UPM - PE02 BACELOR PERAKAUNAN
Pilihan 5: USIM - QE02 PERAKAUNAN
Pilihan 6: UTM - TE02 PERAKAUNAN
Pilihan 7: UMT - GE02 SARJANA MUDA PERAKAUNAN
Pilihan 8: UniSZA - DE02 PERAKAUNAN

ni senarai permohonan upu aku





P/S: mari bantu saya. jangan malu2 berikan pendapat anda



Friday, May 20, 2011

Contest Blog Paling Comel

hari ni pepagi lagi aku dh on fb. ok tengok sana tengok sini. checking sana checking sini. ha tup2 nampak EN. AZRI FATHURRAHMAN tag aku pasal CONTEST BLOG PALING COMEL. aku ap ag memang tak mungkin lepaskan peluang. jadi nya mari lihat contest banner contest ni
  
Photobucket

nampak kan kan kan. nak join contest ni mari klik blog FARINA AFZA ni. mai mai join contest ni.

ok aku nak tag 3 orang rakan aku ni:


P/S: saya suka

Tiada peluang, Punah harapan

mari hari ini kita cite berkisar tentang cikgu. oh kenapa? kenapa? curiga bukan. hari guru dah lepas pehal lak nak cite pasal cikgu kan kan. ok ok malas nak wat korang tertanya2. mari kita selidik tentang pekerjaan cikgu. entry lepas aku de bagitau kan kan aku menanti nak jadi guru ganti. tapi tapi korang nak tau tak aku baru dapat tau yang kerajaan dah tak nak amik guru ganti lagi.. ha sume ny sebab kerajaan tiada peruntukkan.. oh aku mula dah fikir, 'kita dah miskin ker skg' oh my terpaksa lah aku menganggur kat rumah.. huwa bohsan ok.. tapi tapi sume itu hanya sebentar sebab nya tadi aku on fb tetibe ada pulak sorang akak ni yang ada amik tempahan wat kek dan biskut2 gtw die nak cari pekerja part time.. hiya2 aku un seronok lah. ap ag terus jer setuju. alhamdulillah aku dapat kerja tu.. ha kan best. tu lah betul gak kate makcik aku kita hendaklah sentiasa tersenyum walaupon dilanda badai. eceh ayat nak hebat. sebab kalau sentiasa tersenyum, hati akan happy. bila happy rezeki pon masyuk jer. huhu.. sekarang ni mari belajar buat kek sambil bekerja. hahaha


P/S: terima kasih pada EN AZRI FATHURRAHMAN sebab tolong edit kan blog aku. KAMSAMIDA~

Wednesday, May 18, 2011

HADIAH UNTUK ANDA

"KEJAYAAN ITU DATANG NYA DARI USAHA YANG GIGIH"

 'hello assalammualaikum, ha ye npe? ha ap result? oh aku tak cek ag lah. apsal? ha x tau cm ne nak cek. alh boleh by on9 or sms. cm ni cm tu. bla bla bla' nampak tu. tu sume separuh daripada perbualan aku dengan kawan2 aku. tu baru yang call. ada gak yg sms. banyak lah.. takkan nak tulis sume kat sini.. betul tak?

sebenarnya semalam result aku keluar. ha ap ag hati un dup dap dup dap lah.. tapi aku blh lak wat tak tau.. orang len sibuk cari cm ne nak cek result. aku rilek jer. siap boleh g melepak2 ag. g tolong2 kat rumah kawan aku dulu (padahal nak lari dari kenyataan) patu bangun tido pagi semalam boleh ag fikir "eh betul ker hari ni result kuar?bukan hari tu baru exam ker? eh cepatnya dorang semak? eh! eh! itu ini." hahaha pening2. 

petang tu baru r terhegeh2 nak cek result. tapi tak leh bukak lah ap lah. ap ag makin kuat lah hati berkata2 "ha result tak kuar lagi ni" hahaha. last2 kawan aku mesej. 'oit diba dah tau ke cmne nak cek result' pastu bangga jer aku cakap 'blum r. result tak kuar ag kot. haha' kawan aku un ap ag. 'wei banyak r ko x kuar ag. dah kuar lah' aku un ap ag terkejut sampai pengsan  hehe. so aplagi suruh ler kawan aku tolong cek kan. pemalas bukan aku ni. haha. n then ni lah result yang aku dapat.. sila lihat di bawah.

     


sila klik utk tumbesaran


mari kita lihat perasaan saya time tu:

  1. hoi betul ke result aku ni? hey2 tolong sedarkan aku. (terkejut beruk)
  2. alamak ok ker result cm ni? cm ne ni? cmne? (risau)
  3. yeha2 boleh lah tido dengan lena. yuhu. (happy)
  4. hebat gak aku ni. boleh r letak kat blog cmni. (bangga riak)
  5. macam nak pengsan dah ni. (penat dh bangga) hahha
konklusinya, MATRIKULASI itu MUDAH. insyaallah


P/S: aku rasa nak g tengok NUR KASIH. korang nak join?

Tuesday, May 17, 2011

terKejut Lah


'PENJAGAAN BADAN BERMULANYA DARI MATA'

HIYAK! puh kanan! puh kiri! tepi2 aku nak wat entry ni.. line internet sila beri kerjasama.. he~ hari ni hari cuti bukan. budak2 sekolah seronok lah hari ni cuti.. semalam pon mcm cuti.. yelah korang tak belajar kan kan kan.. baik ngaku cepat kanak2 sekolah.. hahaha.. disebabkan hari ni hari cuti aku dengan bangga nya pepagi bangun ajak mak aku g balik kampung. *sambil dlm hati nyanyi lagu hantu kak limah balik kampung. hoho.. misi aku nak balik kampung adalah untuk kemas mengemas rumah nenda ku.. hahaha.. rajin kan aku. *sila lah angguk dengan paksa. sebenarnya aku nak kemas2 rumah nenda aku sebab bulan 6 ni ad majlis kahwin.. so aku yang dh jadi penganggur setia ni dan kebosanan ni sajalah rajin2 kan diri menolong (nampak sangat tak ikhlas).. hahha .. jadi nya dari pagi hinggalah menginjak ke petang aku dan mak aku mengemas.. pergh berpeluh juga kot. siap baju aku penuh dengan habuk.. haha.. rumah dah ler bosa (besar).. penat tau kemas.. sambil2 kemas sambil tu gak fikiran ligat berputar merancang "hey t aku dah kawin malas lah nak ada rumah besaq2 ni. ponat nak kemas. kalau laki aku memang ada rumah besaq pasti kan maid die ad utk setiap tingkat. hmm hebat2 (sambil sengih2)" hahah henat kan pemikiran aku.. *sila katakan ya ok.. betul lah aku cakap. cuba lah korang g 1 rumah yang besar2 ni.. pastu offer diri nak kemas rumah dorang.. aku jamin 15 minit pastu korang rasa "YA ALLAH x sanggup nya aku nak teruskan" tengok2 korang lari jer.. hahah.. tapi walaupon ponat aku sempat lagi nak on9, update blog ni.. hehehe.. ok2 badan aku dah terkejut sebab penat sangat kemas rumah tadi..


best nyer dapat rehat!


P/S: esok mungkin nak g rumah kawan aku nak tolong wat bunga telur!

Monday, May 16, 2011

kiTa kaN 1 MALAYSIA


HAPPY TEACHER'S DAY


HAPPY MOTHER'S DAY



HUWA.. alh tau dah korang mesti nak kata.. "wei2 dibah ekau ni mimpi ker ap? hari ni HARI GURU lah.. apsal wish HARI IBU sekali.. he~ pandai ny dibah ni.." hey2 korang tak tau ker aku ni kan suka wat benda lain dari yang lain.. suka hati aku lah. hahaHa.. sebenarnya bukan apa aku saja jer wish sekali.. sebab hari tu aku tak wat entry pasal hari ibu kan kan.. ha x perasan lah tu.. he~ korang ni.. pay attention lah sikit.. adoi.. hehehe.. lagipon aku sengaja tunggu hari ni nak wish sekali.. kita kan ada 1 malaysia.. ap salah nya kita 1 kan sekali hari ibu ngan hari guru ni.. *sila katakan setuju.. he~ lagipon ibu aku adalah seorang guru.. so kira ok kan kan sekali wish.. hahaha.. dah cukup.. aku tak nak korang bosan baca entry aku yang tak best ni kan :( huhu.. oleh itu SELAMAT HARI GURU terutama pada ibu saya, guru2 SKSB, SMK JUGRA, SMT SEPANG, dan jua pensyarah KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR (KMS). SELAMAT HARI IBU pada PUAN NORRITAH BINTI AHMAD.. love u mom..



thankz teacher's


thankz mom



P/S: aku dah semakin rajin update blog.. percye lah


Sunday, May 15, 2011

cuBa beRseroNok!!


DARI MATA TURUN KE JIWA!

HEYA! lama betul kan aku tak update blog.. *sila angguk yer. he~ sebenarnya aku tak lah sibuk sangat tapi sebab kemalasan telah menguasai diri (ayat biasa aku guna kan kan kan) idea tu banyak jer nak update. sebab dengan tak de ny laptop + malas = tiada entry.. hahaha.. ok2 hari ni nak cter ap yg aku wat sepanjang cuti yang dah nak hampir sebulan rasanya. sebenarnya 2 minggu lepas aku ada gak g cari kejer.. yelah cuti amat2 lah panjang yer.. 5 bulan ok.. panjang bukan.. kalau rindu duduk rumah pon rasanya dah terlebih terubat rindu sampai kebosanan.. macam tu lah yang telah terjadi dkt aku.. so dpt ler kejer kt PUSAT GEDUNG PAKAIAN HARI2. hmm tapi yang x best nyer bapak aku tak kasi atas sebab tertentu.. ap lagi hati ku punah.. huhu.. ok stop.. lepas tu, mak aku offer jadi cikgu ganti kat 1 sekolah ni.. so aku pon teruja walaupon tak minat nak jadi cikgu namun disebabkan bosan aku terima juge.. lagipun pengalaman.. so aku pon apply jer lah.. sementara nak tunggu panggilan menjadi cikgu ganti ni aku un amik ler tugas sebagai suri rumah tangga sepenuh masa.. hehe.. so macam2 tugas lah yang aku wat. sambil2 belajar2 masak.. kira sekarang dah pandai lah masak sikit2.. hahah hebat bukan *sila angguk dengan laju ok.



nampak ni keje suri rumah.. penat wei! siyes.. so sila hargai ibu kita..



mari memasak


nampak tak gambar tu.. mestilah tu bukan aku.. tu kartun jer.. haha.. sebenarnya nak gitau kat korg aku dah pandai wat cupcake.. hahah hebat + teror kan kan kan.. ni pon sebab aku g bljr ngan org yang memang wat kek, terima tempahan kek hari2.. so di situ nya lah bermula kepandaian aku.. haha.. seronok tau bila dapat hasilkan sesuatu.. jadi cari lah hobi untuk hilangkan bosan..



P/S: aku dah mula terima kebosanan duduk di rumah.. haHa.

Tuesday, April 26, 2011

aWaK laGi

salam ya kawan2


hari ni 26/4/2011 saya sekali lagi kuar berjalan2 + berdating2 (btl ker?) hhahahah.. saya sangat seronok ok.. biasa lah tempat yang ad wayang paling dekat jaya jusco BUKIT TINGGI.. sampai jer terus g makan.. pastu g tengok wayang (cte penunggu istana) habis jer ktorg g kdai buku POPULAR.. tgk2 novel terbaru.. pastu g main kat dlm jj tu.. main basketball, men pijak2 kaki menari tu, main tembak2, main lumba kereta (terasa macam kanak2 di wktu cuti sekolah) aahaha.. lasti skali ktorg g morib.. bersiar2 smbil makan2.. best+++ seronok!!



cik NUR AISHAH



saya dan encik tembam (eNcik arsYad)


P/S: saya bahagia di samping anda semua.. thnkz a lot

mari saksikan


salam korg.. tadi aku baru jer tgk wayang citer penunggu istana. sumpah ak cakap seram. actually mula2 citer gelak2 lah gak sbb bese jer x seram sgt.. tapi after dah nak penghujung gler punya seram bler salah sorg dari pelajar tu dah kne rasuk.. dan yang pling seram ny bler ad 2 org pelajar kne bunuh. korg msti tgk cara diorg kne bunuh.. seram beb.. tapi ak de bca 1 blog ni kate semua pljr tu mati dan 1 hilang.. tapi yang ak tgk tdi just 2 org jer mati.. confius di situ.. tapi lasti cter tu btl ker dorg terbunuh? btl ker ad yg hilang? cmner perasaan family dorg erk bler tgk filem tu?



P/S: saya suka citer seram



Sunday, April 24, 2011

PESTA BUKU??

salam!!


hai korg.. hahhaha.. lama dh x update.. walaupon dh abis matrik tapi baru 2 entry yer ak wat.. hahaha.. serabot jer.. ak tgh kekeringan idea ni.. kekadang tu ad ler benda nak cite tp pemalas tahap x ingat.. tu yang berhabuk2 blog ak ni.. hebat bukan!! kalau tgk cite2 mcm banglo kene tinggal tu.. hahaha siap tutup barang2 dalam tu dengan kain putih.. hahha.. dh stop it adibah.. hahaha.. sebenarnya nak cite pasal hari SABTU g PESTA BUKU dekat PWTC.. sumpah sesak lah.. sampai pusing2 kepala aku.. tapi demi nak dapat novel yg blh dapat diskaun terpaksa aku gagahkan diri meninjau sekitar pesta (gaya YB meninjau kawasan) hahaha.. nasib baik dapat 3 novel.. dapat lah aku baca cuti 5 bulan ni!!! hohoho.. tapi sumpah seronok.. ada macam2 novel, majalah dan aktiviti menarik dekat sana... ok lah pesta buku macam tahun2 lepas gak.. cuma tahun ni agk keciwa sbb x dapat tandatangan penulis.. aku teringan nak jumpa ngan penulis PINGU TOHA ni.. aih wahai encik PINGU TOHA saya nak jumpa awak.. saya pon teringan nak jumpa penulis AINA EMIR.. tapi dia datang semalam kot x silap aku.. aih x de rezeki lah.. sodih den.. x pe3.. harap2 tahun depan aku dapat jumpa mereka ni.. hehehe








P/S: x sabar nak tunggu hari selasa ni!!

Thursday, April 21, 2011

BUNTU


salam kawan-kawan!!!


hari ni sepatutnya ak g tlg pakcik ak meniaga.. tapi kat rumah ni tak de org.. terpaksa r ak batalkan hasrat tu jap.. mungkin ptg ni baru tlg kot.. hu.. ok ap kaitan ngan tajuk tu.. hahah.. sebenarnya buntu lah cuti 5 bulan ni.. tak tau nak wat per.. tak kan sepanjang cuti nak g berjoli kot.. anak kilang balak pon bankrap.. tapi tu lah ak nak keje tp mak aku kate t kat rmh tak de org masak, kemas rumah lah ap lah. so terpaksa lah dok rumah.. tapi mungkin aku akan ajar dak2 tuisyen kat sekolah rendah t.. ok lah ad gk duit sepanjang cuti ni.. hoho.. tpi serius lah dok rumah memang bosan.. plan igt sabtu nak g bookfair.. selasa plk nak g jusco (dating kot) heheh.. rabu plk nak g ajar dak tuisyen.. khamis & jumaat masih dalam fikiran.. hehehe.. ok lah nothing to say..



buntu ngan gambar ni.. bosan ke ap??

Wednesday, April 20, 2011

selesai sudah~


salam kepada warga blog, reader2 sklian..


yeha hari ini 20/4/2011 dimaklumkan bahwasanya saya ADIBAH BINTI JUMALI telah berjaya mengharungi segala jerih perih pahit payau suka duka halangan rintangan dan sebagainya di matrik. tak sangka seih aku berjaya gak abiskan half life kat matrik tu.. hebat kan (muka penuh bangga) hehee.. goodbye KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR. dengan brakhirnya paper bisnes tadi ak dh rasa nak lonjat2 gembira tau2.. hoho. tapi tadi sebelum balik adlah mula drama2 jiwang2.. yelah 10 bulan ngan kawan2 1 kelas, 1 bilik terasa agak tacing r nak pisah.. sumpah sedih.. tapi apa nak wat setiap pertmuan pasti ada perpisahan.. so saynara korg.. apa2 pon thankz for everything.. will gonna miss u..





P/S: mencari peluang pekerjaan sekarang!! tapi nak enjoy dulu!!

Tuesday, February 1, 2011

saya harap awak selamat

semalam baru jer balik rumah. puan ibu yang ambik balik. then tengah ondwy nak balik tu tetbe puan ibu buka citer psal sepupu aku kat MESIR. oh ak rse cm nk tumpah air mata jer time tu.. yelah puan ibu kata, sepupu aku telefon mak dia kat sini nangis2 sebab kat tmpat die tinggal kat mesir tuh bekalan elektrik dah x de.. pastu yg pling tragis bekalan makanan pun dh x de :( kecian sepupu saya.. kecian juge pada mak die.. mesti mak die sgt rungsing dan sedih.. saya pohon agar mereka dapat kembali ke sini dgn selamat. tolong lah percepatkan proses membawa mereka pulang :((


P/S: harap sepupu saya terus tabah

Friday, January 28, 2011

JALAN-JALAN


SALAM

rasanya agak lambat aku nak update cite ni. sepatutnya sebelum habis cuti hari tu.. tapi sebab lmbt mengupdate gambar jadi terpaksa lambatkan update gk.. hehehe.. seronok rasanya dapat kuar hr sabtu 22/1/2011.. dah nak abis cuti baru ler terasa nak kuar rumah.. hahha.. pape ntah ak ni... hari tu aku kuar bersama ACAD bubu sayang, cik NUR AISHAH, dan cik SITI HAWA.. kitorang kuar g berkelah.. x jaoh un dkt2 sini jer.. dekat pantai MORIB.. hahha sangat seronok.. rasa cam kuar 10 orang.. meriah bukan men.. padahal kuar 4 orang jer.. sempat ag g beli buih2 sabun yang boleh tiup uh.. hahah sangat seronok + bahagia.. walaupon sekejap tapi aku rasa sangat2 lah seronok + x sabar nak kuar lg nak dorg he~





dari kiri encik ACAD BUBU, AKU, miss NUR AISHAH






cik SITI HAWA yg pakai shawl tu.
ske jer amik gambar nan siput.



mesti ada gambar aku dan dia. hahah.
tapi nak gtw aku tetap paling comel :))




akhir sekali mesti ada gambar aku.
credit to encik ACAD BUBU sbb tlg jd photographer kami :))



P/S: boleh tak saya ajak anda semua kuar ag TAHUN BARU CINA ni??? :))

Saturday, January 22, 2011

JOM BALIK


SALAM

"ha ap?? hari ini ahad.. atoiyai dh nak balik matrik ker?? boleh x kalau tak balik? rse cm nk extend cuti jer? boleh x? boleh lah? ye2?" hahaha ini lah antara kata2 bdak2 matrik yang x dapat terima kenyataan cuti dah habis dan terpaksa balik matrik.. tp bagi aku adlh terasa tak nak balik tu.. ye r dh seminggu kan kt rumah.. jadi malas plk nak balik matrik.. hehe.. tapi bila fkir kawan2, hu rase x sabar nak balik.. haha.. alah korg jom je lah balik.. t raya cina kita semua cuti ag.. so jom ler balik matrik.. sekejap je pun.. lepas raya cina kita tggl 2 bulan jer kat matrik tu.. haha.. tak sabar nak abis matrik.. he~ so JOM BALIK MATRIK :))




hahaha cm nak g jaoh jer :))



P/S: aku tak sabar nak cuti lagi :))

Friday, January 21, 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli


Tetibe je hr ni nak join
BLOGLIST SANDIWARA SEORANG INSAN@SYAFIQ ROSLI..


JANTINA: Perempuan



ni lah org ny. nak tau lbih lanjut klik jer kt gambar die ni :))



roti naan 1


"MAMAK ROTI NAN 1 + ayam 1"

huwa bhagia jer hari ni dpat makan roti naan.. dh lme ngidam nk makan roti naan ni.. sdp ny!! tiada tandingan.. hoho :)) lg2 bler di belanja oleh incik ayah.. mmg best.. he~



ayam ni perah limau skit.. pergh marvelous



ni ler roti naan ny.. sdp cicah nan kuah kari..




P/S: pasni nak cari laksa pulak :))

Thursday, January 20, 2011

HANGOUT



tak sabar nak hangout sama
ENCIK ACAD BUBU sayang,
CIK MUDA NUR AISHAH &
CIK SRI SITI HAWA.

FIRST TIME nak DATE sama CIK MUDA NUR AISHAH!! tak sabar menanti anda :))


P/S: saya tak sabar nak wat entry pasal anda semua :))

MISS U



MISS U A LOT ENCIK ACAD BUBU..
:))
tetbe jer kuar kn luahan rindu ^_^



IMPIAN SAYA


assalammualaikum

hari ni nak cte pasal impian.. impian ak nak buka 1 cafe yang lengkap dgn ruang study utk pelajar dan cyber cafe.. kt bwah ni ak ltak gmbr design cafe idaman ak.. so ap lagi meh ler tgk.. mne r tau akan datang ak akn bukak cafe cm ni.. pray for me ya :))


SUMBER IDEA: PERSEKITARAN TEMPAT SENDIRI
KONSEP: SANTAI
PELANGGAN: SEMUA GOLONGAN TERUTAMA PELAJAR
TEMA WARNA: BRIGHT COLOUR AND DARK COLOUR





ni khas dtg utk mkn2 + minum2 + borak2




ni utk pelanggan yang datang ramai terutama keluarga



ni bg yg nk gne komputer ad tmpt disediakn.. sblm tu pndai2 lah byr erk dlu ^_^



ni ruangan khas utk pelajar yang betul2 nak study dan memerlukan sumber rujukan...




ni utk ruangan meeting atau ruangan berbincang secara tertutup..
sespe nk gne blik ni kne r tempah dlu k.



ni utk para penggemar buku atau ulat buku.. boleh lah makan2 minum2 sambil baca buku kat sni.




ni utk ruangan dapur terbuka.. dimana korg boleh tgk cm ne diorg ni masak.. maybe kt sni ak akn letak utk ruangan wt pencuci mulut.. kerusi2 kt tepi2 tu utk sespe yg rse2 nak cbe2 wt blh lh duduk kat situ ok..



yg ni ruang dapur utk makanan berat..

Align Left(gambar sumbangan google images)


ak harap korg dapat ler membayangkan cafe idaman ak.. moga2 lah tercapai hendaknya.. hoho :))

SAYONARA

P/S: apa korg ny impian????

Wednesday, January 19, 2011

dasar penipu


assalammualaikum

hiyah.. hari ini ak btl2 marah lah nan mamat ker minah ker.. nth spe nth... tetbe dgn bangga dan bongkak ny bg msj pape nth.. dh r siap nyamar jd bpak ak.. sakai ayam tol lah.. hu.. sje jer nk mntk topup free.. so korg cbe tgk msj yg ak dpt ni kt bwh ni..



mao ny ak x geram.. dh bg call cm tu.. siap kate kt balai polis plk.. cm nk kne sekeh jer kpala tu.. hu.. bengang tol.. bkn ak jer kne.. ad ag yg kne.. cm blog dak ni tp kwn die r KLIK.. aih geram gler.. nsb bek ak x caye.. klu x mmg best2 jer RM30 melayang.. B*D** tol lah org tu.


P/S: korg sebar2 kan lah erk.. hati2 ngn org cm ni..

Sunday, January 16, 2011

siMple resepi


ASSALAMMUALAIKUM kpd pembaca2 blog tegar skalian

tuan2, puan, makcik2, pakcik2, akak abg sklian.. hr ni sy CHEF ADIBAH BINTI JUMALI ingin mempersembahkan 2 jenis masakkan yg simple.. blh dimkn dimne jua anda ske.. hahha eih trasa skema lh sgt.. ok2 sbnr ny hr ni ak nk bg korg cara2 nk msak mknan yg agk simple knyg dan tak susah lh.. kre pejam mata pn blh siap... dan lg 1 yg plg pnting cpt siap.. kira ny blh lh gne kn slogan CEPAT, MUDAH DAN DI TANGGUNG HALAL.. haha.. bahan2 ny pon korg x pyh pning2 nk cari msti ad kat rumah pny,, klu x de msti ad kt kdai runcit yg berdekatan.. ak ny resepi ni utk org2 yg agk2 sibuk, malas nk masak, kpd student2 pn ok jer.. blh kot wt kt asrama. hoohoho.. shuu jgn bgtau felo or warden tau.. kah3.. ok2 skrg mari kita tgk resepi yg pertama.



RESEPI PIZZA ROTI

bahan-bahan:

roti
mayonis
sos cili or tomato
sosej (klu x de nugget pn blh)
nanas (ikt ske klu x nk ltak pn x per)
sardin (ikt ske juga)
keju ( x kisah lh keju pe pn)


cara penyediaan:
1. sapu sos cili atau sos tomato di ikuti dgn mayonis..
2. jika hndak mnggunakan sardin pastikan anda asingkan sos sardin tersebut. lps tu lenyekkan sardin tersebut dan letakkn di atas roti.
3. taburkan sosej yg tlh dipotong kecil2. jika hendak menggunakan nugget, pastikan anda goreng kn dahulu..
4. taburkan nanas diikuti dan keju.. sebelum itu kalau nk pedas dan taburkan lada ok..
5. dan akhir skli bakar roti iaitu suhu 90 darjah dalam 15 minit



yg kat tgh2 tu lh rpe ny roti pizza tu.. (thankz to liyana lunia sbb bg ak idea nk wt pizza roti ni)




RESEPI ROTI BAKAR SARDIN + KEJU

bahan-bahan:

roti
sardin (isi sardin sahaja)
keju
sos cili atau sos tomato
buah tomato
bawang merah

cara penyediaan:

1. gaulkan sardin bersama mayonis. jika suka campurkan dengan sos cili atau sos tomatoskli.
2. letakkan bahan gaul tersebut di atas roti.
3. letakkan tomato dan bawang
4. dan akhir skli letakkan keju di atasnya dan tutupkan bersama sekeping roti.
5. lpas tu bakar di dalam pembakar roti..


tada.. kt blkg bahan-bahan ni tu lh roti bakar sardin +keju..


sebenarnya ak mula knl roti bakar sardi + keju ni start masuk matrik.. klu ad time jer msti g bli kt cafe.. tp skg dh x de sbb cafe tu kne tutup.. hahaha..


P/S: selamat mencuba ok



Saturday, January 15, 2011

NumBer foN pLis

saLam tO all mY readers

fuh~ hr yg pnjg kn.. mcm2 aktiviti ak wt hr ni.. interesting gk lh.. tp kebiasaan ak wt pastinya on9 fb.. mne sah kn klu dh on internet klu x on fb right?? tu jer lh penghibur ak n penghubung antra kwn2 len.. sbnr ny nk cte something yg agk geram gk lh.. knp erk asl br knl jer msti nk mntk no fon.. lg2 ak x puas hati klu just knl kt dunia maya jer.. yelh mcm fb tu.. serabut tau ad org mcm ni.. pstu dh x kasi nk pksa2 lak tu.. aih sengal ke x org cm ni.. ap r len kali tu mntk r no ic ke no rmh kerr.. br up to date skit.. x pon mntk lh no atm kn lg sng.. hahah.. gurau jerr... tp bg pndpt ak x pyh kot sume tu.. klu dh nme ny pn knl kt alam maya prlu ker smpai keluar bagai.. klu dh mmg awk sume tu prcye kt die x per gk.. ak x kish jer nk bg no fon ak tp bg pda kwn2 lma yg ak knl lh.. yg mmg realiti pny.. tu mmg blh prcye lh kn.. tp x fhm lh ap prinsip org yg ske mntk2 no fon wlupon die x knl.. hmm.. ap pndpt korg erk? ak rse x pyh lh ad acara2 nk mntk no fon ni.. knl2 kt stu dh lh.. fullstop!! x pyh nk lbih2 kn.. tp x ksh lh klu korg sndiri ok.. sume ny dr diri sndiri lh kn... tp for me of course no.. x ksh lh ape pn.. mrayu skli pn mmg x lh.. lntk korg r nk kate ak sombong ker ap ker tu hak ak lh kn.. ak yg beli no fon tu so suka hati ak r nk bg kt spe.. hahaha.. k dh lh tu jer nk cte sbnr ny.


P/S: len kali mntk jer no parents skli.. hahaha

Friday, January 14, 2011

raHsiaLah


SalaM to aLL my fOlloweR

hr yg indah tp ak rse amat2 lah bosan.. di sebabkan bosan ni lh ak g kemas kn blik.. hu~ pny lh lme tggl kn blik n dh lme x kmas.. fuh~ byk habuk dh blh wt bedak. kah3~ truk ny saya.. heheh.. ok2 back to our topic.. msti korg trtye2 pebnda yg rahsia sgt tu.. hahah.. sbnr ny x de bnda pn.. ak sje jer nk share RAHSIA BULAN KELAHIRAN ak ni iaitu bulan MAC.. so sespe yg lahir blh lh gk skodeng2 tgk korg ny personaliti.. mne lh tau ad yg matching.. he~ ok mals nk cte pepnjg korg tgk je r..



bg ak ad r yg skit2 cm karakter ak..
thnkz to YB Dato' Dr Fadzilah Kamsah..


P/S: kalau yang lain nak tau psl bln klahirn msing2. silalah g kt web ni klu ad fb http://apps.facebook.com/rahsiakelahiran

Thursday, January 13, 2011

cuTi keMbaLi

ASSALAMMUALAIKUM!!


hua dh lme ye rse ny ak dh x update blog.. sory ler agk bz ler skg.. x de mase nk ngadap laptop ni.. tu yg x dpt nk update blog ni.. actually byk cte nk tlis ni.. tp2 ni mula dr mne erk.. ok2.. ap kate cter psl result.. yg ni nk cte skit2 jer bab x mnrik mne pon.. rslt PSPM ak @ peperiksaan semester program matrikulasi x lh gempak sgt.. just 2.99 jer.. fuh ngis2 ak dpt rslt ni tau.. rse cm dh wt terbaik tp dpt ni jer.. x per lh alhmdulillah.. ok tutup cte rslt.. bg ak sem 2 ni amat mencbar.. yelh dgn sume sbjek pakat2 nk bg assigmnt.. plg trasa skli english.. kne wt mini research plbgai lh. poning ak.. nsib bek wt rermai klu x mmg ak lh org plg awl angkt tgn nk surrender.. hahaha.. pastu ngn bz study nk exam lg.. mmg x trkjar.. tp alhamdulillah b'jya gk ak atasi sgala2 ny.. ak mmg hebat.. heheh.. dlm sibuk2 x sgka ak dh kt prtghn sem.. br jer abs jwb exam prtghn sem.. alhamdulillah sume ak dpt jwb wlaupon ad lh tr was2 skit jwpn tu.. tp ak brjya wt.. so kre ok lh kn3.. heheh.. so skg ni dpt lh cuti kjp.. seminggu jer... tu pn x plan ag nk wt per.. sbb otak tgh x leh nk fkir.. ye r kwn2 rmai kt U.. so x de lh nk ajk kuar ni.. x de teman.. mne bes kn kuar sorg2.. btl x?? ag 1 kete pn x de.. sbb en ayah dh kne pndah ke kuala kubu.. pergh jaoh plk... mmg patah kaki r ak blk ni.. aih.. duk rmh je r ak jwp ny.. bljr msak ler gaya ny.. hahah.. rse ny cukup lh.. sayonara~


sje jer selit2 kn gmbr time kt matrik.. ni lah krja ktorg.. tlg celebrate brthdy2 membe,,




yg tdung pink & tdung itam pkai speck tu lh brthdy girls ny.. tp ak cm over bhagia plk.. hahah



ni bdk2 klas ak.. tp rse ny x de sume trutama bdk2 lelki.. yg ad ktua ktorg jer r tlg wkilkn.. hahah.. pape pon ak bhagia brsama dorg..




P/S: spe2 ad cdngn utk aktiviti ak cuti ni, SILALAH gtw yep!! kamsameda(tq)