Friday, January 28, 2011

JALAN-JALAN


SALAM

rasanya agak lambat aku nak update cite ni. sepatutnya sebelum habis cuti hari tu.. tapi sebab lmbt mengupdate gambar jadi terpaksa lambatkan update gk.. hehehe.. seronok rasanya dapat kuar hr sabtu 22/1/2011.. dah nak abis cuti baru ler terasa nak kuar rumah.. hahha.. pape ntah ak ni... hari tu aku kuar bersama ACAD bubu sayang, cik NUR AISHAH, dan cik SITI HAWA.. kitorang kuar g berkelah.. x jaoh un dkt2 sini jer.. dekat pantai MORIB.. hahha sangat seronok.. rasa cam kuar 10 orang.. meriah bukan men.. padahal kuar 4 orang jer.. sempat ag g beli buih2 sabun yang boleh tiup uh.. hahah sangat seronok + bahagia.. walaupon sekejap tapi aku rasa sangat2 lah seronok + x sabar nak kuar lg nak dorg he~





dari kiri encik ACAD BUBU, AKU, miss NUR AISHAH






cik SITI HAWA yg pakai shawl tu.
ske jer amik gambar nan siput.



mesti ada gambar aku dan dia. hahah.
tapi nak gtw aku tetap paling comel :))




akhir sekali mesti ada gambar aku.
credit to encik ACAD BUBU sbb tlg jd photographer kami :))



P/S: boleh tak saya ajak anda semua kuar ag TAHUN BARU CINA ni??? :))

Saturday, January 22, 2011

JOM BALIK


SALAM

"ha ap?? hari ini ahad.. atoiyai dh nak balik matrik ker?? boleh x kalau tak balik? rse cm nk extend cuti jer? boleh x? boleh lah? ye2?" hahaha ini lah antara kata2 bdak2 matrik yang x dapat terima kenyataan cuti dah habis dan terpaksa balik matrik.. tp bagi aku adlh terasa tak nak balik tu.. ye r dh seminggu kan kt rumah.. jadi malas plk nak balik matrik.. hehe.. tapi bila fkir kawan2, hu rase x sabar nak balik.. haha.. alah korg jom je lah balik.. t raya cina kita semua cuti ag.. so jom ler balik matrik.. sekejap je pun.. lepas raya cina kita tggl 2 bulan jer kat matrik tu.. haha.. tak sabar nak abis matrik.. he~ so JOM BALIK MATRIK :))




hahaha cm nak g jaoh jer :))



P/S: aku tak sabar nak cuti lagi :))

Friday, January 21, 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli


Tetibe je hr ni nak join
BLOGLIST SANDIWARA SEORANG INSAN@SYAFIQ ROSLI..


JANTINA: Perempuan



ni lah org ny. nak tau lbih lanjut klik jer kt gambar die ni :))



roti naan 1


"MAMAK ROTI NAN 1 + ayam 1"

huwa bhagia jer hari ni dpat makan roti naan.. dh lme ngidam nk makan roti naan ni.. sdp ny!! tiada tandingan.. hoho :)) lg2 bler di belanja oleh incik ayah.. mmg best.. he~



ayam ni perah limau skit.. pergh marvelous



ni ler roti naan ny.. sdp cicah nan kuah kari..




P/S: pasni nak cari laksa pulak :))

Thursday, January 20, 2011

HANGOUT



tak sabar nak hangout sama
ENCIK ACAD BUBU sayang,
CIK MUDA NUR AISHAH &
CIK SRI SITI HAWA.

FIRST TIME nak DATE sama CIK MUDA NUR AISHAH!! tak sabar menanti anda :))


P/S: saya tak sabar nak wat entry pasal anda semua :))

MISS U



MISS U A LOT ENCIK ACAD BUBU..
:))
tetbe jer kuar kn luahan rindu ^_^



IMPIAN SAYA


assalammualaikum

hari ni nak cte pasal impian.. impian ak nak buka 1 cafe yang lengkap dgn ruang study utk pelajar dan cyber cafe.. kt bwah ni ak ltak gmbr design cafe idaman ak.. so ap lagi meh ler tgk.. mne r tau akan datang ak akn bukak cafe cm ni.. pray for me ya :))


SUMBER IDEA: PERSEKITARAN TEMPAT SENDIRI
KONSEP: SANTAI
PELANGGAN: SEMUA GOLONGAN TERUTAMA PELAJAR
TEMA WARNA: BRIGHT COLOUR AND DARK COLOUR





ni khas dtg utk mkn2 + minum2 + borak2




ni utk pelanggan yang datang ramai terutama keluarga



ni bg yg nk gne komputer ad tmpt disediakn.. sblm tu pndai2 lah byr erk dlu ^_^



ni ruangan khas utk pelajar yang betul2 nak study dan memerlukan sumber rujukan...




ni utk ruangan meeting atau ruangan berbincang secara tertutup..
sespe nk gne blik ni kne r tempah dlu k.



ni utk para penggemar buku atau ulat buku.. boleh lah makan2 minum2 sambil baca buku kat sni.




ni utk ruangan dapur terbuka.. dimana korg boleh tgk cm ne diorg ni masak.. maybe kt sni ak akn letak utk ruangan wt pencuci mulut.. kerusi2 kt tepi2 tu utk sespe yg rse2 nak cbe2 wt blh lh duduk kat situ ok..



yg ni ruang dapur utk makanan berat..

Align Left(gambar sumbangan google images)


ak harap korg dapat ler membayangkan cafe idaman ak.. moga2 lah tercapai hendaknya.. hoho :))

SAYONARA

P/S: apa korg ny impian????

Wednesday, January 19, 2011

dasar penipu


assalammualaikum

hiyah.. hari ini ak btl2 marah lah nan mamat ker minah ker.. nth spe nth... tetbe dgn bangga dan bongkak ny bg msj pape nth.. dh r siap nyamar jd bpak ak.. sakai ayam tol lah.. hu.. sje jer nk mntk topup free.. so korg cbe tgk msj yg ak dpt ni kt bwh ni..



mao ny ak x geram.. dh bg call cm tu.. siap kate kt balai polis plk.. cm nk kne sekeh jer kpala tu.. hu.. bengang tol.. bkn ak jer kne.. ad ag yg kne.. cm blog dak ni tp kwn die r KLIK.. aih geram gler.. nsb bek ak x caye.. klu x mmg best2 jer RM30 melayang.. B*D** tol lah org tu.


P/S: korg sebar2 kan lah erk.. hati2 ngn org cm ni..

Sunday, January 16, 2011

siMple resepi


ASSALAMMUALAIKUM kpd pembaca2 blog tegar skalian

tuan2, puan, makcik2, pakcik2, akak abg sklian.. hr ni sy CHEF ADIBAH BINTI JUMALI ingin mempersembahkan 2 jenis masakkan yg simple.. blh dimkn dimne jua anda ske.. hahha eih trasa skema lh sgt.. ok2 sbnr ny hr ni ak nk bg korg cara2 nk msak mknan yg agk simple knyg dan tak susah lh.. kre pejam mata pn blh siap... dan lg 1 yg plg pnting cpt siap.. kira ny blh lh gne kn slogan CEPAT, MUDAH DAN DI TANGGUNG HALAL.. haha.. bahan2 ny pon korg x pyh pning2 nk cari msti ad kat rumah pny,, klu x de msti ad kt kdai runcit yg berdekatan.. ak ny resepi ni utk org2 yg agk2 sibuk, malas nk masak, kpd student2 pn ok jer.. blh kot wt kt asrama. hoohoho.. shuu jgn bgtau felo or warden tau.. kah3.. ok2 skrg mari kita tgk resepi yg pertama.



RESEPI PIZZA ROTI

bahan-bahan:

roti
mayonis
sos cili or tomato
sosej (klu x de nugget pn blh)
nanas (ikt ske klu x nk ltak pn x per)
sardin (ikt ske juga)
keju ( x kisah lh keju pe pn)


cara penyediaan:
1. sapu sos cili atau sos tomato di ikuti dgn mayonis..
2. jika hndak mnggunakan sardin pastikan anda asingkan sos sardin tersebut. lps tu lenyekkan sardin tersebut dan letakkn di atas roti.
3. taburkan sosej yg tlh dipotong kecil2. jika hendak menggunakan nugget, pastikan anda goreng kn dahulu..
4. taburkan nanas diikuti dan keju.. sebelum itu kalau nk pedas dan taburkan lada ok..
5. dan akhir skli bakar roti iaitu suhu 90 darjah dalam 15 minit



yg kat tgh2 tu lh rpe ny roti pizza tu.. (thankz to liyana lunia sbb bg ak idea nk wt pizza roti ni)




RESEPI ROTI BAKAR SARDIN + KEJU

bahan-bahan:

roti
sardin (isi sardin sahaja)
keju
sos cili atau sos tomato
buah tomato
bawang merah

cara penyediaan:

1. gaulkan sardin bersama mayonis. jika suka campurkan dengan sos cili atau sos tomatoskli.
2. letakkan bahan gaul tersebut di atas roti.
3. letakkan tomato dan bawang
4. dan akhir skli letakkan keju di atasnya dan tutupkan bersama sekeping roti.
5. lpas tu bakar di dalam pembakar roti..


tada.. kt blkg bahan-bahan ni tu lh roti bakar sardin +keju..


sebenarnya ak mula knl roti bakar sardi + keju ni start masuk matrik.. klu ad time jer msti g bli kt cafe.. tp skg dh x de sbb cafe tu kne tutup.. hahaha..


P/S: selamat mencuba ok



Saturday, January 15, 2011

NumBer foN pLis

saLam tO all mY readers

fuh~ hr yg pnjg kn.. mcm2 aktiviti ak wt hr ni.. interesting gk lh.. tp kebiasaan ak wt pastinya on9 fb.. mne sah kn klu dh on internet klu x on fb right?? tu jer lh penghibur ak n penghubung antra kwn2 len.. sbnr ny nk cte something yg agk geram gk lh.. knp erk asl br knl jer msti nk mntk no fon.. lg2 ak x puas hati klu just knl kt dunia maya jer.. yelh mcm fb tu.. serabut tau ad org mcm ni.. pstu dh x kasi nk pksa2 lak tu.. aih sengal ke x org cm ni.. ap r len kali tu mntk r no ic ke no rmh kerr.. br up to date skit.. x pon mntk lh no atm kn lg sng.. hahah.. gurau jerr... tp bg pndpt ak x pyh kot sume tu.. klu dh nme ny pn knl kt alam maya prlu ker smpai keluar bagai.. klu dh mmg awk sume tu prcye kt die x per gk.. ak x kish jer nk bg no fon ak tp bg pda kwn2 lma yg ak knl lh.. yg mmg realiti pny.. tu mmg blh prcye lh kn.. tp x fhm lh ap prinsip org yg ske mntk2 no fon wlupon die x knl.. hmm.. ap pndpt korg erk? ak rse x pyh lh ad acara2 nk mntk no fon ni.. knl2 kt stu dh lh.. fullstop!! x pyh nk lbih2 kn.. tp x ksh lh klu korg sndiri ok.. sume ny dr diri sndiri lh kn... tp for me of course no.. x ksh lh ape pn.. mrayu skli pn mmg x lh.. lntk korg r nk kate ak sombong ker ap ker tu hak ak lh kn.. ak yg beli no fon tu so suka hati ak r nk bg kt spe.. hahaha.. k dh lh tu jer nk cte sbnr ny.


P/S: len kali mntk jer no parents skli.. hahaha

Friday, January 14, 2011

raHsiaLah


SalaM to aLL my fOlloweR

hr yg indah tp ak rse amat2 lah bosan.. di sebabkan bosan ni lh ak g kemas kn blik.. hu~ pny lh lme tggl kn blik n dh lme x kmas.. fuh~ byk habuk dh blh wt bedak. kah3~ truk ny saya.. heheh.. ok2 back to our topic.. msti korg trtye2 pebnda yg rahsia sgt tu.. hahah.. sbnr ny x de bnda pn.. ak sje jer nk share RAHSIA BULAN KELAHIRAN ak ni iaitu bulan MAC.. so sespe yg lahir blh lh gk skodeng2 tgk korg ny personaliti.. mne lh tau ad yg matching.. he~ ok mals nk cte pepnjg korg tgk je r..



bg ak ad r yg skit2 cm karakter ak..
thnkz to YB Dato' Dr Fadzilah Kamsah..


P/S: kalau yang lain nak tau psl bln klahirn msing2. silalah g kt web ni klu ad fb http://apps.facebook.com/rahsiakelahiran

Thursday, January 13, 2011

cuTi keMbaLi

ASSALAMMUALAIKUM!!


hua dh lme ye rse ny ak dh x update blog.. sory ler agk bz ler skg.. x de mase nk ngadap laptop ni.. tu yg x dpt nk update blog ni.. actually byk cte nk tlis ni.. tp2 ni mula dr mne erk.. ok2.. ap kate cter psl result.. yg ni nk cte skit2 jer bab x mnrik mne pon.. rslt PSPM ak @ peperiksaan semester program matrikulasi x lh gempak sgt.. just 2.99 jer.. fuh ngis2 ak dpt rslt ni tau.. rse cm dh wt terbaik tp dpt ni jer.. x per lh alhmdulillah.. ok tutup cte rslt.. bg ak sem 2 ni amat mencbar.. yelh dgn sume sbjek pakat2 nk bg assigmnt.. plg trasa skli english.. kne wt mini research plbgai lh. poning ak.. nsib bek wt rermai klu x mmg ak lh org plg awl angkt tgn nk surrender.. hahaha.. pastu ngn bz study nk exam lg.. mmg x trkjar.. tp alhamdulillah b'jya gk ak atasi sgala2 ny.. ak mmg hebat.. heheh.. dlm sibuk2 x sgka ak dh kt prtghn sem.. br jer abs jwb exam prtghn sem.. alhamdulillah sume ak dpt jwb wlaupon ad lh tr was2 skit jwpn tu.. tp ak brjya wt.. so kre ok lh kn3.. heheh.. so skg ni dpt lh cuti kjp.. seminggu jer... tu pn x plan ag nk wt per.. sbb otak tgh x leh nk fkir.. ye r kwn2 rmai kt U.. so x de lh nk ajk kuar ni.. x de teman.. mne bes kn kuar sorg2.. btl x?? ag 1 kete pn x de.. sbb en ayah dh kne pndah ke kuala kubu.. pergh jaoh plk... mmg patah kaki r ak blk ni.. aih.. duk rmh je r ak jwp ny.. bljr msak ler gaya ny.. hahah.. rse ny cukup lh.. sayonara~


sje jer selit2 kn gmbr time kt matrik.. ni lah krja ktorg.. tlg celebrate brthdy2 membe,,




yg tdung pink & tdung itam pkai speck tu lh brthdy girls ny.. tp ak cm over bhagia plk.. hahah



ni bdk2 klas ak.. tp rse ny x de sume trutama bdk2 lelki.. yg ad ktua ktorg jer r tlg wkilkn.. hahah.. pape pon ak bhagia brsama dorg..




P/S: spe2 ad cdngn utk aktiviti ak cuti ni, SILALAH gtw yep!! kamsameda(tq)