Friday, May 20, 2011

Tiada peluang, Punah harapan

mari hari ini kita cite berkisar tentang cikgu. oh kenapa? kenapa? curiga bukan. hari guru dah lepas pehal lak nak cite pasal cikgu kan kan. ok ok malas nak wat korang tertanya2. mari kita selidik tentang pekerjaan cikgu. entry lepas aku de bagitau kan kan aku menanti nak jadi guru ganti. tapi tapi korang nak tau tak aku baru dapat tau yang kerajaan dah tak nak amik guru ganti lagi.. ha sume ny sebab kerajaan tiada peruntukkan.. oh aku mula dah fikir, 'kita dah miskin ker skg' oh my terpaksa lah aku menganggur kat rumah.. huwa bohsan ok.. tapi tapi sume itu hanya sebentar sebab nya tadi aku on fb tetibe ada pulak sorang akak ni yang ada amik tempahan wat kek dan biskut2 gtw die nak cari pekerja part time.. hiya2 aku un seronok lah. ap ag terus jer setuju. alhamdulillah aku dapat kerja tu.. ha kan best. tu lah betul gak kate makcik aku kita hendaklah sentiasa tersenyum walaupon dilanda badai. eceh ayat nak hebat. sebab kalau sentiasa tersenyum, hati akan happy. bila happy rezeki pon masyuk jer. huhu.. sekarang ni mari belajar buat kek sambil bekerja. hahaha


P/S: terima kasih pada EN AZRI FATHURRAHMAN sebab tolong edit kan blog aku. KAMSAMIDA~

2 comments:

  1. wah wah .. boleh lah aku tempah kat kau untuk buat kek birthday ni dengan diskaun 90% .. haha .. :P

    p/s: eh, ada nama aku di situ .. haha :D

    ReplyDelete
  2. haahaha..
    eh ko nak hebat jer diskaun tu..
    bek ko mntk free jer,, atoi

    ReplyDelete